SERVICES

SERVICES

RELAMPING

Relamping staat voor het onderhoud van verlichtingsinstallaties. We vervangen uw lampen, smeren de lampvoeten, reinigen de optieken en vervangen defecte ballasten en condensatoren. Relamping werkt volgens het principe van groepsvervangingen: alle lampen worden in één klap vervangen. Dat is veel voordeliger dan stukvervanging, waarbij er telkens iemand ter plekke moet komen als een lamp defect is. Voor Varda telt de service levensduur van uw lampen. Terwijl uw lampenpark haar gemiddelde levensduur bereikt als 50% van de lampen stuk is, wordt de service levensduur bereikt bij 10% defecten. Dit is het aangewezen moment om alle lichtbronnen te vervangen. De terugverdientijd van relamping bedraagt amper 1 jaar. Al vanaf een lampenpark van 500 stuks is groepsvervanging voordeliger dan stukvervanging.

6 VOORDELEN VAN GROEPSVERVANGING

 • LAGERE ONDERHOUDSKOST

  Het is voordeliger om meteen alle lampen te laten vervangen dan om telkens een (dure) werkkracht te laten komen bij een defect.

 • MINDER STORINGEN EN UITVAL

  Groepsvervanging zorgt voor minder interventies en dus minder overlast op de werkvloer. Een tijdige groepsvervanging vermijdt hinderlijk knipperende lampen en herleidt het aantal lampen dat uitvalt tot een minimum.

 • HOGER LICHTRENDEMENT

  De lichtopbrengst van lampen neemt af in de tijd. Door ze tijdig te vervangen, blijft deze optimaal.

 • UNIFORME KLEUR

  Wij zorgen ervoor dat alle lampen in een ruimte dezelfde kleur hebben, aangepast aan de functie van deze ruimte.

 • UNIFORME LICHTINTENSITEIT

  Lampen die gelijktijdig vervangen worden, geven elk evenveel licht. Dit vermijdt contrastverschillen die hoofdpijn en vermoeidheid in de hand werken.

 • ACCURATE KOSTENPLANNING

  Bij groepsvervanging is zowel het moment als de omvang van de kost perfect op voorhand in te calculeren.

RELIGHTING

Bij relighting wordt niet enkel het lampenpark, maar ook de verlichtingsinstallatie vernieuwd, bijvoorbeeld omdat de oude armaturen versleten zijn, omdat de oude installatie niet energiezuinig is of omdat het lichtcomfort voor verbetering vatbaar is.

Varda beschikt over de juiste ervaring en expertise om u te begeleiden in de keuze en projectuitvoering van een nieuwe verlichtingsinstallatie. Van voorstudie over implementatie tot nazorg: wij verzorgen het ganse traject. Ook de afbraak en afvoer van oude materialen, de levering van nieuwe verlichting, een eventuele proefopstelling, een professionele plaatsing, het voorzien van noodverlichting en de dienst na verkoop is in onze service inbegrepen.

Bij vernieuwing van een oudere, nog werkende installatie bedraagt de terugverdientijd van relighting 3 tot 5 jaar.

NOODVERLICHTING

Noodverlichting moet enkel werken in crisissituaties. Maar om er zeker van te zijn dat ze optimaal functioneert wanneer het nodig is, moeten er jaarlijks testen uitgevoerd worden.

Varda kan deze, conform het ARAB, uitvoeren. Wij noteren de test in het journaal van de nazichtverwerking en na afloop van deze controle ontvangt u een bewijs dat uw installaties gecontroleerd zijn door een daartoe erkend bedrijf. De lampen worden volgens het principe van de groepsvervanging onderhouden; de batterijen krijgen driejaarlijks een vervangbeurt.

Via verschillende testen controleren wij de staat van uw noodverlichting en vervangen wij lampjes in accu’s indien nodig. Omdat wij zelf luxmetingen verrichten, kunnen wij exact bepalen waar noodverlichting moet worden geplaatst.

BESPARINGSANALYSES

Ook voor uw lichtmanagement, energiebeheer en duurzame verlichtingsconcepten zit u goed bij Varda.

Onze innovatieve kennis garandeert u een optimaal lichtcomfort tegen een minimale energiekost. De allernieuwste verlichtingsproducten leveren u al gauw een besparing van 30 tot 70% op.

ELEKTRO

Via talrijke opleidingen en trainingen blijven onze vakmannen steeds op de hoogte van de allernieuwste lichttechnologieën. Uiteraard zijn ze als gediplomeerde elektriciens ook sterk in algemene elektriciteitswerken indien deze aangewezen zijn.